27.04.2017
Завершився обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2017»
27 квітня в головній дитячій книгозбірні краю відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Книгоманія-2017", який дав можливість його учасникам здобути перемогу завдяки систематичному читанню. Ініціатором проведення Конкурсу є громадська організація Форум видавців. Організатор на території області – Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва за підтримки управління культури Закарпатської обласної держадміністрації, Закарпатської організації Національної спілки письменників України, Всеукраїнського державного видавництва "Карпати".

26 книголюбів Закарпаття – учнів 6-7 класів – приїхали на Конкурс, щоб позмагатися за титул "Суперчитач області" та виграти подорож до Львова на Міжнародний дитячий фестиваль, в рамках якого є можливість відвідати безліч цікавих подій і знайти нових друзів з усієї країни. Впродовж трьох місяців вони читали книжки, розповідали про них, змагаючись з іншими книгоманами. Юні поціновувачі книг мали довести, що вони є справді "суперчитачами" своїх районів та міст.
Під час обласного етапу учасники розповідали про прочитані книги, висловлювали свої враження щодо прочитаного, проявляли креативність та артистизм.

Журі у складі відомих фахівців: Василя Густі, Бориса Кушніра, Лідії Повх, Наталії Ребрик, Оксани Дурунди – компетентно оцінювало рівень читання юних конкурсантів, їх вміння аналізувати текст, стисло і аргументовано висловлювати свою думку щодо прочитаного.

Визначити переможців було нелегко, бо всі без винятку демонстрували свою начитаність і ерудованість. Та все-таки журі обрало двох найкращих книголюбів: ними стали Василь Штець (с. Ільниця Іршавського району) у віковій категорії учнів 7-х класів та Анастасія Черепаня (с. Ключарки Мукачівського району) у віковій категорії учнів 6-х класів. Саме вони і вирушать до Львова на Фестиваль дитячого читання "Книгоманія", який відбудеться 1-4 червня.

Ще двох переможців – "Лицарей книги видавництва "Карпати" 2017 року" оголосив головний редактор Всеукраїнського державного багатопрофільного видавництва "Карпати" Б. Г. Кушнір. Ними стали Ельвіра Химишинець та Касич Аліна.
Були відзначені виступи Ганни Барничко (Виноградівська РДБ), Насті Сичик (Воловецька РДБ), Інни Свистак (Перечинська РДБ), Вероніки Попович (Свалявська РДБ), Маряни Марухнич (Перечинська РДБ).
Кожен з учасників отримав Диплом за активну участь у конкурсі "Книгоманія-2017" та подарунки від управління культури Закарпатської обласної держадміністрації.


Нателла Терещенко, завідувач відділу обслуговування учнів 5-9 класів.

Наша адреса:
Україна, Закарпатська обл., м. Ужгород, 88000,
вул. Волошина, 20; тел.: 3-35-15, 3-61-00,
Відділ обслуговування юнацтва: пров.Театральний,9; тел.: 3-50-57
e-mail: mail@zodub.uz.ua
Бібліотека працює:
9:00 - 18:00
Неділя: 10:00 - 16:00
Вихідний: субота